Worldmobile instellingen voor toestellen en apparaten

In het algemeen zijn er drie belangrijke instellingen voor Worldmobile instellingen voor toestellen en apparaten met mobiel data verbindingen:

1- Mobiel data gebruik moet toegestaan zijn. In sommige apparaten wordt mobiel data uit gezet voor de nieuwe sims.

2- Data roaming moet AAN staan. Meeste fabrikanten zetten data roaming standaard UIT om hoge kosten van data gebruik in andere landen voor te komen.

Worldmobile sims zijn speciaal voor roaming gemaakt. Data roaming moet AAN staan.

3- APN instellingen (Access Point Name / Toegangspunt Namen)

Meestal wordt APN automatisch ingesteld door de apparaten. Maar het komt soms voor dat APN niet juist ingesteld wordt. Dan moet u APN instellen.

APN voor Worldmobile PRO sim/esim is worldmobile

APN voor andere producten (travelsim, travel esim en m2m sim) is send.ee . U kunt voor deze producten ook internet gebruiken.

Ajax Alarm Hub

  1. Plaats de simkaart in de SIM 1-sleuf en pas de installatie-instructies toe
  2. Maak verbinding met LAN en schakel de Hub in
  3. Gebruik de Ajax Pro Installer App of de Ajax User App als admin om het mobiel-menu te openen onder de Hub-instellingen
  4. Schakel mobiele data in, roaming, negeer de netwerkregistratie-fout en schakel ping uit voordat u verbinding maakt. Verlaat vervolgens volledig de menu’s
  5. Open het mobiel menu opnieuw onder de Hub-instellingen, selecteer SIM 1 en voer de SIM APN-informatie in voordat u de menu-instellingen verlaat (zie sticker op de sim-kaart) . APN voor worldmobile PRO sim is worldmobile en voor de andere sims send.ee
  6. Het paneel werkt de GSM-instellingen bij en de SIM registreert zich in het netwerk. Na registratie is uw apparaat klaar voor gebruik

TP-Link Mifi Routers

  1. TP-Link routers hebben standaard Roaming UIT. U moet inloggen op de TP-Link router en Roaming AAN zetten.

Alcatel Mifi Routers

  1. Alcatel routers hebben standaard Roaming AAN. U hoeft niks te instellen.

Huawei Mifi Routers

  1. Huawei routers hebben standaard Roaming U moet inloggen op de Huawei router en Roaming AAN zetten.

sim voor XPLORA horloges

  1. Worldmobile travelsim is uiterst geschikt als sim voor XPLORA horloges en het werkt zonder problemen. Als het niet werkt dan controleer data roaming instellingen.

Worldmobile Instellingen voor GPS Trackers

GPS trackers hebben meestal 2G connectiviteit.

Instellen van APN kan gedaan worden door verzenden van SMS berichten naar de tracker (zie documentatie van de tracker, of zoek het op internet voor het tracker merk/model)

De telefoonnummer van travelsim en m2m sim staat op de kaart en het beging met +372.

De telefoonnummer van Worldmobile pro sim begint met 3277. U kunt het nummer achterhalen door een SMS te sturen met de PRO sim naar een mobiel nummer, of door een email te sturen naar onze info email door vermelden van de lange nummer op de sims dat begint met 8932.

Sommige andere trackers (zoals Teltonika) hebben ook een configuratie utiliteit dat u op een computer kan draaien en de tracker configureren.