Wat is Roaming

Wat is roaming? Waarom moet ik roamingkosten betalen? Maken mobiel operators eigenlijk hoge kosten om roaming mogelijk te maken? 

Roaming is een belangrijke bron van inkomsten in de mobiele telefonie industrie . Klanten betalen extra roaming-tarieven voor ontvangen van gesprekken in het buitenland en voor alle uitgaande gesprekken die ze maken met hun telefoon terwijl ze in het buitenland zijn.

Europese Unie heeft de roaming tarieven binnen de Unie grenzen gereguleerd. Met ingang van 1 mei 2016 zullen de mobiele abonnees slechts 5 cent extra toeslag betalen voor bellen vanuit een ander EU- land naar een van de EU-landen. Gebeld worden in andere EU-landen kost nog minder: slechts 0,015 €/minuut.

De EU besluit bevat geen uitspraak over hoeveel operators kunnen in rekening brengen voor het bellen vanuit eigen land naar andere landen. We adviseren onze klanten de tarieven van hun operator  voor het bellen vanuit hun thuisland naar andere EU-landen te vergelijken met de tarieven van WorldMobile.

De 0,15 €minuut tarief van WorldMobile voor bellen naar nummers in de EU zal waarschijnlijk goedkoper zijn dan het tarief van uw operator voor het bellen vanuit uw eigen land naar andere EU-landen.

Roaming kosten buiten de EU zijn zeer hoog. Een klant uit Nederland besteedt gemiddeld 1,5 €/minuut om gesprekken te ontvangen , en betaalt gemiddeld ongeveer 2 €/minuut voor het bellen buiten de EU.

WorldMobile heeft zeer voordelige tarieven voor klanten die

  • Moeten bellen naar het buitenland
  • Internationaal gesprekken ontvangen buiten de EU
  • Bellen in EU naar landen buiten EU
  • Bellen in landen buiten de EU

WorldMobile SIM-kaart is veel handiger dan lokale SIM kaarten dat u kan kopen in de landen dat u bezoekt. U moet in elk land een nieuwe kaart kopen, en kaarten worden in een paar maanden inactief. Lokale SIM-kaarten maken thuis bellen mogelijk maar het ontvangen van gesprekken blijft een grote kostenfactor.

WorldMobile kaarten zijn geldig in alle landen, blijven jarenlang actief, en klanten kunnen gratis gebeld worden in meer dan 140 landen.